Je tussentijdse toets met Rijschool Barry Sweep

FAALANGSTEXAMEN

In iedere leerling schuilt een bepaalde mate van nervositeit. Tijdens de lessen komt dit meestal niet direct naar voren. Maar bij de tussentijdse toets kan naar voren komen dat een leerling een bovengemiddelde mate van nervositeit heeft. Indien de instructeur ziet dat die nervositeit te maken heeft met faalangst en deze angst uiteindelijk gevaar op kan leveren voor het halen van het praktijkexamen, kan hij een faalangstexamen adviseren. Deze kunnen wij voor je regelen!

Het faalangstexamen is nieuw geïntroduceerd door het CBR. Het is een verlengd examen van 80 minuten, waarbij je meer tijd en aandacht krijgt. Een speciaal hiervoor opgeleide examinator zal het examen afnemen. Vooraf heb je een open gesprek met die examinator, je krijgt ontspanningsoefeningen om je op je gemak te laten voelen en je kan 3 rustpauzes aanvragen tijdens de autorit.

EEN AANTAL REDENEN OM EEN TUSSENTIJDSE TOETS TE DOEN:

  • Je slagingskans voor je praktijkexamen neemt aanzienlijk toe;
  • Nervositeit is een natuurlijke menselijke reactie. Een tussentijdse toets kan ervoor zorgen dat jouw nervositeit afneemt, omdat je een indruk krijgt hoe het praktijkexamen precies verloopt;
  • De examinator geeft na afloop advies over examenonderdelen waar nog extra aandacht aan gegeven moet worden;
  • Indien de bijzondere manoeuvres correct zijn uitgevoerd krijg je hiervoor vrijstelling bij je eerste praktijkexamen!

THEORIE

In bijna elk lespakket zit ook een tussentijdse toets. Het is een rijtest zoals ook een praktijk-examen verloopt. Tijdens de tussentijdse toets zit er dus een examinator naast je die jouw rijvaardigheid beoordeelt.

INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Voor informatie over een faalangsexamen, of vragen met betrekking tot een tussentijdse toets. Neem vrijblijvend contact op.

Contact